Onze maandmenu's.

De recepten voor de 5 gangenmenu’s( in december 6 ) worden samengesteld door een professionele kok en voorgekookt met haar/hem door de groepschefs. De kookgroepen koken (en eten) hierna met hun eigen groep-chef de gerechten op hun eigen avond.

Maandmenu van januari 2025 .

Starter

Gebakken paddenstoelen op getoaste brioche, met mosterd-creme fraiche saus.

Tussengerecht

Tartaar van rauwe en gerookte zalm met couscous, rode biet, zalmkaviarr en citroenolie

Voorgerecht

Thaise viskoekjes in Tom Kai bouillon

Hoofdgerecht

Tamme eend filet op pompoen, ui ,aardappel, geroosterde witlof en sinaasappel-kruidnagel saus.

Nagerecht

Peer op bladerdeeg met speculaas slagroom, kruim van Bastogne koeken en vanille ijs.

Maandmenu van december 24

Starter

Zalm mozaiek, advocado creme,haring kaviaar,bronze venkel en tuile

Tussengerecht

Gepofte pompoen,ricotta,venkel, affila cress en salie schuim

Voorgerecht

Dorade, creme van aardpeer,beurre blanc,lavas olie en macadamia crumble

Hoofdgerecht

Kalf, sous vide gegaard met krokante polenta,pastinaak creme,witte chocolade,meloen ui,mosterdzaad en zorri cress

Nagerecht

Gekarameliseerde ananas,passie parels,Italiaans schuim, ijs van tonkabonen en crumble

Maandmenu van november 24 ( Kerstmenu )

Starter

Soesje gevuld met kradsalade op advocado creme

Tussen gerecht

Terrine van gerookte paling, zalm en dille creme, creme fraiche gelei met zoete aardappel en citroen vinaigrette

Tussen gerecht 2

Gebakken gamba's op citrusfruit met vanille dragon jus en broiche toast

Voorgerecht

Krokante knolselderij met gebakken cantharellen en mosterd-bieslook saus

Hoofdgerecht

Tournedos van hollandse hazenrug, op rode kool, pommes fondant en een kruidkoek saus

Nagerecht

Chocolade truffeltaartje met kokosmousse, ananas sorbet ijs, advocaat saus en granaatappel

Maandmenu van oktober 2024

Starter

Koningstaartje met tomaat, avocado en paprika.

Tussengerecht

St. Jacobsnootjes uit de oven.

Voorgerecht

Groentetuinsoufflé met basilicum crèmesaus.

Hoofdgerecht

Blanquette de veau met rijst pilav.

Nagerecht

Warme chocoladetaart met chocolade ijs en sinaasappelsaus.

Maandmenu van september 2024

Starter

Salade van haricots verts, perzik, eendenlever en blauwe kaas met mosterddressing.

Tussengerecht

Zeeduivel medaillons op bospeen, tomaat en gember met “Kesbeke” beurre blanc.

Voorgerecht

Kwartel gevuld met een farce van de pootjes, gare rijst en boboti kruiden met saus van mango chutney.

Hoofdgerecht

Reerug op roergebakken spitskool met Opperdoezer Ronde en morille- Madeirasaus.

Nagerecht

Frangipane met abrikozen, Amarettosaus en perzikijs.

Maandmenu van juni 2024

Starter

Hollandse nieuwe op een bedje van gegaarde biet.

Tussengerecht

Zoete aardappel met ratatouille en groene asperges.

Voorgerecht

Getrancheerde eendenborst met linzen en waterkerssaus.

Hoofdgerecht

Gefrituurde zalmhamburgers op lintpasta.

Nagerecht

Mascarponetaart met frambozen en witte chocolade en frambozensorbet.

Maandmenu van mei 2024

Starter

Ceviche van zeebaars met mango, passievrucht en “leche de tigre”.

Tussengerecht

Ragout van asperges met gerookte paling in bladerdeeg.

Voorgerecht

Taartje van beenham en asperges met Hollandaise saus.

Hoofdgerecht

Lamsrump op “blote billetjes in het gras” met doperwtenpuree en zwarte knoflooksaus.

Nagerecht

Soezenringen met aardbeien, rabarber compote, vanille zabaglione en (bloed) sinaasappelsorbet.

Onze groepschefs

Iedere kookgroep heeft uit haar midden een ervaren verenigingslid, die zich als vaste aanspreekpunt en
organisator van de avond opstelt. Meestal is dit iemand die dit leuk vindt, goed thuis is in de keuken en weet hoe de keukenapparatuur
werkt. 
Zij of hij bezoekt de voorafgaande chefs avond, waar het komende menu wordt proef-gekookt onderbegeleiding van de chef die het menu heeft bedacht. De groepschef heeft daardoor de laatste aanpassingen en aandachtspunten meegekregen.

Kom je een keertje proefkoken bij ons?

We snappen dat je eerst een keertje wil komen kijken, gezellig. Meld je aan voor het proefkoken en wij stemmen met je af wanneer het voor jou en ons uitkomt!

Scroll naar boven