Onze maandmenu's.
De recepten voor de 5 gangenmenu’s( in december 6 ) worden samengesteld door een professionele kok en voorgekookt met haar/hem door de groepschefs. De kookgroepen koken (en eten) hierna met hun eigen groep-chef de gerechten op hun eigen avond.
Maandmenu van januari 2025 .
Starter
Gebakken paddenstoelen op getoaste brioche, met mosterd-creme fraiche saus.
Tussengerecht
Tartaar van rauwe en gerookte zalm met couscous, rode biet, zalmkaviarr en citroenolie
Voorgerecht
Thaise viskoekjes in Tom Kai bouillon
Hoofdgerecht
Tamme eend filet op pompoen, ui ,aardappel, geroosterde witlof en sinaasappel-kruidnagel saus.
Nagerecht
Peer op bladerdeeg met speculaas slagroom, kruim van Bastogne koeken en vanille ijs.
Maandmenu van december 24
Starter
Zalm mozaiek, advocado creme,haring kaviaar,bronze venkel en tuile
Tussengerecht
Gepofte pompoen,ricotta,venkel, affila cress en salie schuim
Voorgerecht
Dorade, creme van aardpeer,beurre blanc,lavas olie en macadamia crumble
Hoofdgerecht
Kalf, sous vide gegaard met krokante polenta,pastinaak creme,witte chocolade,meloen ui,mosterdzaad en zorri cress
Nagerecht
Gekarameliseerde ananas,passie parels,Italiaans schuim, ijs van tonkabonen en crumble
Maandmenu van november 24 ( Kerstmenu )
Starter
Soesje gevuld met kradsalade op advocado creme
Tussen gerecht
Terrine van gerookte paling, zalm en dille creme, creme fraiche gelei met zoete aardappel en citroen vinaigrette
Tussen gerecht 2
Gebakken gamba's op citrusfruit met vanille dragon jus en broiche toast
Voorgerecht
Krokante knolselderij met gebakken cantharellen en mosterd-bieslook saus
Hoofdgerecht
Tournedos van hollandse hazenrug, op rode kool, pommes fondant en een kruidkoek saus
Nagerecht
Chocolade truffeltaartje met kokosmousse, ananas sorbet ijs, advocaat saus en granaatappel
Maandmenu van oktober 2024
Starter
Koningstaartje met tomaat, avocado en paprika.
Tussengerecht
St. Jacobsnootjes uit de oven.
Voorgerecht
Groentetuinsoufflé met basilicum crèmesaus.
Hoofdgerecht
Blanquette de veau met rijst pilav.
Nagerecht
Warme chocoladetaart met chocolade ijs en sinaasappelsaus.
Maandmenu van september 2024
Starter
Salade van haricots verts, perzik, eendenlever en blauwe kaas met mosterddressing.
Tussengerecht
Zeeduivel medaillons op bospeen, tomaat en gember met “Kesbeke” beurre blanc.
Voorgerecht
Kwartel gevuld met een farce van de pootjes, gare rijst en boboti kruiden met saus van mango chutney.
Hoofdgerecht
Reerug op roergebakken spitskool met Opperdoezer Ronde en morille- Madeirasaus.
Nagerecht
Frangipane met abrikozen, Amarettosaus en perzikijs.
Maandmenu van juni 2024
Starter
Hollandse nieuwe op een bedje van gegaarde biet.
Tussengerecht
Zoete aardappel met ratatouille en groene asperges.
Voorgerecht
Getrancheerde eendenborst met linzen en waterkerssaus.
Hoofdgerecht
Gefrituurde zalmhamburgers op lintpasta.
Nagerecht
Mascarponetaart met frambozen en witte chocolade en frambozensorbet.
» Download het maandmenu van juni (pdf)
Maandmenu van mei 2024
Starter
Ceviche van zeebaars met mango, passievrucht en “leche de tigre”.
Tussengerecht
Ragout van asperges met gerookte paling in bladerdeeg.
Voorgerecht
Taartje van beenham en asperges met Hollandaise saus.
Hoofdgerecht
Lamsrump op “blote billetjes in het gras” met doperwtenpuree en zwarte knoflooksaus.
Nagerecht
Soezenringen met aardbeien, rabarber compote, vanille zabaglione en (bloed) sinaasappelsorbet.
» Download het maandmenu van mei (pdf)
Onze groepschefs
Iedere kookgroep heeft uit haar midden een ervaren verenigingslid, die zich als vaste aanspreekpunt en
organisator van de avond opstelt. Meestal is dit iemand die dit leuk vindt, goed thuis is in de keuken en weet hoe de keukenapparatuur
werkt. Zij of hij bezoekt de voorafgaande chefs avond, waar het komende menu wordt proef-gekookt onderbegeleiding van de chef die het menu heeft bedacht. De groepschef heeft daardoor de laatste aanpassingen en aandachtspunten meegekregen.
Kom je een keertje proefkoken bij ons?
We snappen dat je eerst een keertje wil komen kijken, gezellig. Meld je aan voor het proefkoken en wij stemmen met je af wanneer het voor jou en ons uitkomt!