Onze maandmenu's.

De recepten voor de 5 gangenmenu’s worden samengesteld door een professionele kok en voorgekookt met haar/hem door de groepschefs. De kookgroepen koken (en eten) hierna met hun eigen groep-chef de gerechten op hun eigen avond.

Maandmenu van oktober 2024.

Starter

Koningstaartje met tomaat, avocado en paprika.

Tussengerecht

St. Jacobsnootjes uit de oven.

Voorgerecht

Groentetuinsoufflé met basilicum crèmesaus.

Hoofdgerecht

Blanquette de veau met rijst pilav.

Nagerecht

Warme chocoladetaart met chocolade ijs en sinaasappelsaus.

Maandmenu van september 2024

Starter

Salade van haricots verts, perzik, eendenlever en blauwe kaas met mosterddressing.

Tussengerecht

Zeeduivel medaillons op bospeen, tomaat en gember met “Kesbeke” beurre blanc.

Voorgerecht

Kwartel gevuld met een farce van de pootjes, gare rijst en boboti kruiden met saus van mango chutney.

Hoofdgerecht

Reerug op roergebakken spitskool met Opperdoezer Ronde en morille- Madeirasaus.

Nagerecht

Frangipane met abrikozen, Amarettosaus en perzikijs.

Maandmenu van juni 2024

Starter

Hollandse nieuwe op een bedje van gegaarde biet.

Tussengerecht

Zoete aardappel met ratatouille en groene asperges.

Voorgerecht

Getrancheerde eendenborst met linzen en waterkerssaus.

Hoofdgerecht

Gefrituurde zalmhamburgers op lintpasta.

Nagerecht

Mascarponetaart met frambozen en witte chocolade en frambozensorbet.

Maandmenu van mei 2024

Starter

Ceviche van zeebaars met mango, passievrucht en “leche de tigre”.

Tussengerecht

Ragout van asperges met gerookte paling in bladerdeeg.

Voorgerecht

Taartje van beenham en asperges met Hollandaise saus.

Hoofdgerecht

Lamsrump op “blote billetjes in het gras” met doperwtenpuree en zwarte knoflooksaus.

Nagerecht

Soezenringen met aardbeien, rabarber compote, vanille zabaglione en (bloed) sinaasappelsorbet.

Onze groepschefs

Iedere kookgroep heeft uit haar midden een vrijwilliger, die zich als aanspreekpunt en organisator van de avond opstelt. Meestal is dit iemand die dit leuk vindt, goed thuis is in de keuken en weet hoe de keukenapparatuur werkt. Zij of hij bezoekt de voorafgaande Chefavond, waar het komende menu wordt proef-gekookt onder begeleiding van de Chef kok die het menu heeft bedacht. De groepschef heeft daardoor de laatste aanpassingen en aandachtspunten meegekregen.

Kom je een keertje proefkoken bij ons?

We snappen dat je eerst een keertje wil komen kijken, gezellig. Meld je aan voor het proefkoken en wij stemmen met je af wanneer het voor jou en ons uitkomt!

Scroll naar boven