© cr2012 by dvdbiezen

Nieuws

beste ter wereld  j.de boer op 34 1.Eleven Madison Park, New York, VS 2.Osteria Francescana, Modena, Italië 3.El Celler de Can Roca 4.Mirazur, Menton, Frankrijk 5.Central, Lima, Peru 6.Asador Etxebarri, Axpe, Spanje 7.Gaggan, Bangkok, Thailand 8.Maido, Lima, Peru 9.Mugaritz, San Sebastian, Spanje 10.Steirereck, Wenen, Oostenrijk. Gilde Arenda: NK voor Koks - Gouden Koksmuts

Nieuws horecava

De eerste dag van het NK voor Koks is een teamwedstrijd voor brigades van toprestaurants met een SVH Meesterkok en/of sterrenkok aan het roer. •Emiel Kwekkeboom van Restaurant La Rive •Sander Bierenbroodspot van Restaurant De Vrienden van Jacob* Jozua Jaring van Ratatouille Food and Wine* •Dennis van de Beld van Hotel Landgoed Het Roode Koper* •Roy Eijkelkamp van Restaurant de Bokkendoorns** •Mattijs Kaptein van Restaurant and Hotel Merlet* •Andre Gerrits van Restaurant 't Amsterdammertje* •Wilco Berends van De Nederlanden* Extra spannend: Het koken gaat aan de hand van een black-box: ze bereiden dus geen recepten voor maar improviseren ter plekke. De jury Thomas Buhner, chef-kok van restaurant La Vie*** in Osnabruck is wederom benoemd als juryvoorzitter van de wedstrijd. Hij wordt bijgestaan door Frank Fol, president Meesterkoks Belgie en Felix Wilbrink, culinair journalist Telegraaf.

Kookvereniging de Eenhoorn

wist je dit

Pierre Gagnaire is na ‘chef van de eeuw’ Joël Robuchon (27 Michelinsterren) en Alain Ducasse (19 sterren) met 13 Michelinsterren – dat was er voor 1 januari nog één meer – de meest gedecoreerde chef ter wereld. In 2015 werd hij uitgeroepen tot beste chef ter wereld. In november was hij voor het eerst in Nederland, in Amsterdam, om een weekend een menu te koken bij Bord’Eau. Misset Horeca had een exclusief interview met de Franse grootmeester, die ooit helemaal geen kok wilde worden.