Over onze vereniging

Wij zijn een kookvereniging van enthousiaste amateurkoks die maandelijks (behalve juli en augustus) op een vaste avond in de maand bij elkaar komen om te koken en te genieten van de door onszelf gemaakte gerechten. De vereniging beschikt over een eigen professionele keuken en restaurant voor leden. De recepten voor de 5 gangenmenu’s worden samengesteld door een professionele kok en voorgekookt met haar/hem door de groepschefs. De kookgroepen koken (en eten) hierna met hun eigen groep-chef de gerechten op hun eigen avond. Iedere groep kookt op een vaste avond in de maand met een eigen groepschef.

Onze missie

De vereniging heeft tot doel om  (aspirant)leden, zich op een prettige manier te laten ontwikkelen in de uitoefening van hun hobby. Dit houdt in dat we koken op een uitdagend niveau met respect voor elkaars mogelijkheden. Daarbij zijn samenwerken, elkaar versterken en elkaar respecteren kernwoorden. We spreken elkaar zo nodig daar ook op aan in bovenstaande zin.

In onze eigen keuken en gastruimte koken de leden SAMEN, GEZELLIG en OP NIVEAU een vijfgangendiner met desgewenst bijpassende wijnen. De leden zijn liefhebbers van koken en lekker eten. De één heeft wat meer ervaring, de ander wil wat leren. Koken, gezelligheid en mooie gerechten bindt ons allen. Het is géén huis- en tuin koken, maar wél zelf thuis goed te doen.

keuken kookvereniging

keuken kookvereniging

Onze keuken & faciliteiten

Onze keuken is ingericht met professionele keukenapparatuur.  We werken aan lange aanrechten, waar voor elk gerecht voldoende plaats is om met twee tot drie personen samen te werken. Centraal in de keuken staat een groot kookeiland met voldoende afzuiging.

Langs de wanden hangen planken met eronder de roestvrijstalen werkbladen en daaronder weer de keukenmaterialen zoals potten, pannen en overige toebehoren. Boven op de planken kunnen we de veelal droge basis-ingrediënten vinden. Apart is er nog een grote inloop koelcel en een aantal grote ovens. Tegen de wanden, in laden en kasten is er al het keukengerei dat je nodig hebt.

Op de werkplekken staan ook nog een snijmachine, ijsmachine, thermomix en diverse andere keukenmachines. Voor het doorgeefluik staan een bordenwarmer en een warmteplateau met daarboven warmte lampen om de gerechten zo lang mogelijk op temperatuur te houden.

Aangrenzend is er het sfeervolle restaurant met en grote ovale tafelopstelling, kasten met allerlei serviesgoed om de gerechten goed te presenteren en uiteindelijk te consumeren. Voor de warme maanden is er ook een airco om het aangenaam te houden.

In de spoelkeuken is een horecavaatwasser aanwezig en in dit gedeelte van de keuken zijn ook een aantal vrieskasten geplaatst. In de gang een garderobe en een dames- en herentoilet. Kortom, een ruimte waar je rustig met 14 personen zeer comfortabel en op een goed niveau kunt koken.

Even voorstellen….onze chefs

chef1
chef1
chef1
chef1
chef1
chef1
chef1
chef1
chef1
chef1



Hoe het allemaal begon….

De vereniging is in 1991 gestart op het ‘Ramen’ in Hoorn, achter de Wijn/Kaas winkel van Henk de Groot, en is daar in de eerste jaren gegroeid tot een middelgrote vereniging.

Daarna even in de keuken van het bejaarden centrum in Berkhout en toen op het huidige adres aan de Huesmolen 60-b in de wijk Risdam te Hoorn. De vereniging heeft geen winstoogmerk en wordt alleen gebruikt door de vaste leden.

Scroll naar boven